Hoe doet BO het?

mei 18, 2018 8:58 am Gepubliceerd door

Wij trekken ons eigen blik aan veranderkundige kennis en ervaring open. Geen standaardrepertoire aan oplossingen, maar doen wat nodig is om het primaire zorgproces te faciliteren en ondersteunen. Vaak is dat herhaaldelijk vragen waarom we doen wat we doen. Dat geldt niet alleen voor de zorgorganisatie die we helpen, maar ook voor ons. Daarmee geeft BO een voorbeeld. We weten genoeg over zelfsturing om te weten dat de verantwoordelijkheid bij de zorgprofessional zelf ligt.

BO trekt nooit een kant-en-klaar plan uit de kast. Iedere organisatie is namelijk anders. We starten met luisteren en vragen stellen; waarom wil je deze verandering? Waar doe je het voor? Samen bepalen we de kaders en strategische uitgangspunten en geven we invulling aan het ‘wat’, oftewel waar gaan we uiteindelijk heen.

Het is een traject waar de hele organisatie bij betrokken is. We gaan dan ook samen met sleutelfiguren, die jouw organisatie volledig vertegenwoordigen, in op de visie op zorg en de zorgconcepten die geboden worden. Tegelijkertijd belichten we uitvoerend het ondersteunende (administratieve) proces. Het lijkt soms een ondergeschoven kindje, maar we weten als geen ander dat dit proces minstens zo belangrijk is als het primaire zorgproces. Het gaat hand in hand en zo pakken we het ook aan. De indrukken en adviezen die hieruit voortkomen, vormen samen de bodemplaat voor het transitiemodel.

Het liefst richten we vervolgens ‘de groene weide‘ in. Samen met jou zetten we je organisatie helemaal opnieuw neer. En, hierna begint het leukste! Het doen. Zorgprofessionals en de ondersteunende (service)teams, gaan aan de slag.

Download Infographic

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door elchane@xweb