Persoonlijke, professionele en efficiënte zorg? Zo doe je dat.

Persoonlijke, professionele en efficiënte zorg? Met behulp van zelfsturende teams? Wie praat er niet over? Het lijkt hét middel naar het doel dat iedereen nastreeft: een gezonde zorgorganisatie met tevreden cliënten en blije medewerkers.

Steeds meer zorgorganisaties zien dat het tijd is om het roer om te gooien. Zoals we ooit de zorg organiseerden, past nu eenmaal niet meer bij ons en de tijd waarin we leven. Voor de cliënt voelt het als te onpersoonlijk, de zorgprofessionals heeft het gevoel gebukt te gaan onder enorme administratieve lasten en de zorgorganisatie weet het hoofd nog maar nauwelijks boven water te houden. Dat kan anders!

Het wordt tijd om de zorgprofessional weer in zijn kracht te zetten en deze zo optimaal mogelijk te ondersteunen vanuit een faciliterende, en dus niet controlerende, organisatie. Aan de slag gaan met zelfsturende teams is één van de middelen die je hierbij kan helpen.

Boek

In dit stappenplan

  • Starten met zelfsturende teams. Waarom zou je?
  • Het stappenplan: Persoonlijke, professionele en efficiënte zorg met behulp van zelfsturende teams. Hoe doe je dat?
  • En dan? De do’s & dont’s na livegang.
Licht aan
Licht uit

“BO zorgt ervoor dat je niet alleen anders gaat denken en handelen, maar dat je het ‘normaal organiseren’ vooral gaat leven.”